Aktiviteter her på klinikken

                  Katteaften d.7.Juli

Ca. hver anden måned afholder vi Katteaften. Sådan en aften vil typisk indeholde en tur igennem kattens anatomi, adfærd og mest almindelige sygdomme. Specifikke emner såsom killinger, den gamle kat osv. vil være emner på tapetet senere hen.

Denne gang samledes en forventingsfuld lille flok kattemennesker til en hyggelig aften med foredrag og snak om "katten". Efter en kort velkomst gik Pia igang med at fortælle understøttet af et par firbenede medhjælpere. Undervejs var der plads til spørgsmål,  især omkring adfærd var der en del "problemer" der lige skulle tolkes og forklares.

Efter 1-1½ times foredrag blev der tid til en pause. Der blev tid til en lille præsentationsrunde fra deltagerne, hvor alle fik lejlighed til fortælle om sig selv og deres egne firbenede venner. Derefter gik turen op til en kop kaffe/te og et stykke kage og selvfølgelig mere kattesnak.

Sidste del af foredraget indeholdt også fremvisning af diverse effekter i form af tænder, pelsfilter og til de flestes afsky et par godt fyldte flåer, heldigvis på glas.

Afslutningsvis fik alle kigget lidt ting ud der kunne købes hjem til pelsklumperne derhjemme og endnu en hyggelig aften  med masser af kattesnak og godt selskab var slut.

Marina

 Scanningsdage med Jørgen Koch og Rebekka    d. 25. & 26. Marts 2011

Sidst i Marts kom et samarbejde op at stå mellem BB-klubben, Jørgen Koch, Rebekka Langhorn og Katdoktor i forbindelse med Rebekkas forskning om Troponins betydning ved hjertedefekter hos kat.

Flere katteracer har et større eller mindre problem med hjertesygdommen HCM, derunder også British Shorthair. HCM er en arvelig sygdom som har fået større fokus med tiden og seneste projekt står Rebekka Langhorn, KULife for.

Citat om formål:

......"Hjerteundersøgelse (ultralydsscanning, EKG, blodtryksmåling og blodprøve) i forbindelse med projektet "Troponin I hos katte med hypertrofisk kardiomyopati".

Formålet med projektet er at undersøge værdien af at måle Troponin I  hos katte med hypertrofisk kardiomyopati(HCM) over tid. Det vil sige, at de undersøger om, man ved hjælp af blodprøvemålinger vil kunne vurdere hvor hurtigt kattens sygdom vil udvikle sig. Det vil være meget relevant for den videre forskning i sygdommen og kan på sigt blive et værktøj til at monitorere den enkelte kats sygdom".......

Rebekka Langhorn

Mere om det senere

 

  Klinikken      Pia Bisgaard                                                                                                             Kontakt  

Aktiviteter