Ekspert i katte – med poten på pulsen

Kattene er min store lidenskab, både fagligt og personligt. Alligevel er det ikke menneskeligt muligt at vide alt der er at vide om katte. 

 I disse år kommer der mange nye forsknings resultater og ny spændende viden om katte. Jeg har indset, at man aldrig bliver helt færdig med at suge til sig – heldigvis!

Jeg har gennem mange år fokuseret energien og ekspertisen på de små ”stuetigre”. På deres adfærd, sundhed og sygdomme. Følger derfor tæt den internationale udvikling inden for forebyggelse, behandlinger og kirurgi. Kattenes verden overrasker mig stadig rigtigt tit. Måske er det noget af grunden til, at jeg aldrig får nok af dem.

Jeg rejser gerne ud i verden for at være med opdateret på den nyeste internationale viden inden for katteområdet. Samler på viden, oplevelser og indtryk, og formidler gerne videre gennem organisationer, artikler og selvfølgelig i det daglige i mødet med massevis af katteejere.

Bestyrelsesmedlem i Kattens Værns hovedbestyrelse

Det er vigtigt for mig at gøre mine synspunkter gældende der, hvor de vigtige emner behandles. F.eks. arbejder jeg intensivt for at få IDmærket så mange katte som muligt, derfor er øretatovering gratis i forbindelse med anden behandling hos Katdoktor.

Jeg kæmper for at få så mange katte som muligt neutraliseret, så vi undgår for mange uønskede killinger. Det ligger mig meget på sinde at arbejde på at forbedre kattenes dårlige retsstilling her i landet.

Det er essentielt for Katdoktor med et godt samarbejde med andre dyrlæger, interesseorganisationer og diverse leverandører af varer og ydelser, som klinikken samarbejder med.

Så vidt muligt kan du altid træffe nogen på tlf. 72440266. Men hvis det ikke er muligt henviser vi til vagtordning i Aalborg 70278212

Formidling af viden

Jeg formidler gerne viden om katte, via mine artikler i Nordjyske Stiftstidende i årene 2004-2009 og katte fagblade. Jeg har tidligere deltaget i killinge aftener på Aalborg Dyrehospital og afholder nu katte foredrag for racekatteklubber og katte arrangementer, f.eks. KEND DIN KAT på klinikken KATDOKTOR.


CV

 Pia Bisgaard Andersen

Jeg prioriterer min faglige udvikling højt og holder mig opdateret ved katte relateret faglitteratur, kurser, kongresser og arrangementer.

2010              Åbning af egen katteklinik, Katdoktor i Vejgaard, Aalborg

2009              Besøgt katteklinikker i London og Oxford I England

Stor engelsk katteorganisation FABs Catfriendly parctice er brugt som udgangspunkt for indretningen af min klinik

1997-2009    Aalborg Dyrehospital, først som ansat. Fra 2004-2009 som medejer. Arbejdet  udelukkende hund, kat, marsvin, kaniner og små gnavere. Med speciel interesse for katte og kattesygdomme

1993-1997    Blandet joberfaring, bl.a. 8 mdr. i en smådyrsklinik i England, udkørende dyrlæge i blandet praksis og dyrlægekontrol på slagteri.

1993              Uddannet dyrlæge

Efteruddannelse og kongresser

Internationale Kongresser i ISFM (International Society for Feline Medicine)

Hudsygdomme og fertilitetskontrol. Porto 2015

Neurologi og Adfærd. Riga 2014

Reproduktion. Barcelona 2013

Laboratorietest og sygdom. Budapest 2012

Luftvejslidelser og øjenproblemer.Wien 2011

Amsterdam 2010

Dubrovnik 2009

Edinburgh 2008

Prag 2007

Rom 2006

Dublin 2005

JYRAK opdrætterseminarer

Dyrlægeforningens forårskursus SvHKS - Feline Medicine I  og II):

i 2010 og 2011 Canadisk katte dyrlæge Susan Little.

ESAVS(EuropeanSchool for Advanced Veterinary  Studies)

Feline Medicine I, Zurich 2001 1 uge

Feline Medicine II, Zurich 2002 1 uge

Feline Medicine III, Zurich 2003  1 uge

Medlemsskaber

ISFM(International Society for Feline Medicine): En international organisation for dyrlæger med speciel katte interesse. ISFM afholder årlige kongresser, udgiver tidsskrifter og informerer om kattepraksis på et fagligt højt niveau.

KIF(Kat i Fokus); En dansk ERFA-gruppe for dyrlæger med special interesse i katte

Kattens Værn: hjælpeorganisation for herreløse katte. Bestyrelsesmedlem

JYRAK(Jysk racekatte Klub):

BB-klubben(specialklub for British shorthair og burmeser)

Profil – med hang til knurhår

Jeg har hele mit liv været en inkarneret dyreelsker. Jeg er opvokset med katte, hunde og heste. Det er fantastisk at kunne drage omsorg for dyr og få indblik i deres verden.

Mens jeg læste til dyrlæge, havde jeg en forkælet perser, som har foretaget adskillige flyvninger fra København til Nordjylland.

Da jeg rejste hjem fra mit ophold England, hjembragte jeg en hjemløs pelsklædt kattepatient, der havde kæmpet så hårdt for sit liv, at jeg ikke kunne nænne at efterlade ham

I de senere år har katte, kattesygdomme og interessen for katteadfærd fået en større plads i mit liv. Drømmen om at arbejde 100% med katte har resulteret i, at jeg har åbnet min egen dyrlægeklink, som udelukkende henvender sig til katte – og deres ejere. Klinikken er utraditionelt opbygget og baseret på viden om kattens normal adfærd og behov. Samtidig med at vi kan fungere på et fagligt højt niveau.

Jeg bor på et nedlagt landbrug, med masser af plads til mine 12 store kattepersonligheder, som består af huskatte, 2 british shorthair og 2 norske skovkatte.

Fritiden bruges på familien, hus, havens roser og en god krimi.

Pia Bisgaard

 

  Klinikken      Pia Bisgaard           Kattens ni liv                                                Aktiviteter       Kontakt