Klinikken                                                                                                              Aktiviteter         Kontakt  

 

 

 

 

 

 

Nødvendige anskaffelser

For at du kan komme godt fra start, vil jeg foreslå, at du på forhånd sørger for:

  • 1-2 kattebakker, kattegrus, der klumper og holder på fugt og lugt, lille skovl til at fjerne klumper med dagligt.
  • Madskål og vandskål. Kan stilles på en bakke for at lette rengøringen. Vandskålen skal være stor og skal helst ikke placeres for tæt på madskålen.
  • Foder, der passer til dens alder, køn og race. Kom ind og få et par gode råd omkring det overvældende sortiment, der er på markedet.
  • Legetøj, der fremmer kattens udvikling og holder den godt beskæftiget
  • Evt. en kurv/hule
  • En stor transportkasse, som kan rumme katten både som killing og som voksen
  • Evt. en gå-sele, hvis katten skal med udendørs
  • Et kradsebræt /måtte kan hjælpe med at skåne dine møbler og tæpper. Gerne et større klatremiljø til indekatten.
  • Nogle typer katte skal pelsplejes. Kom ind og få de rette redskaber og produkter

Første klinikbesøg

Alle katte bør have et sundhedstjek, vaccineres og ID mærkes, enten med chip eller øretatovering.

Du bør overveje, om din kat skal neutraliseres / steriliseres. Tag stilling til, om du ønsker, at hunkatten får killinger. Eller om hankatten skal bruges til avl. Hvis det er en killing, du får, er det næsten altid en god idé at give den en ormekur.

 

 

Et godt katteliv

Når katten er flyttet ind, er der meget du kan gøre, for at den får et godt katteliv.

Din kat skal altid have adgang til friskt vand. Samt ordentligt foder, der er tilpasset dens alder, størrelse og race. Kattebakken skal holdes ren, tjekkes minimum to gange dagligt ellers vil den måske ikke benytte den.

I starten er det en god idé at sørge for fred og ro, så katten hurtigt kan føle sig tryg. Lad katten komme til dig, når den er klar. Forklar børnene, at katten er lidt "genert" og let bliver bange for råben og høje lyde.

De fleste katte er nysgerrige og bevæger sig gerne i højden, så gem de fine krystalting væk, og gør det til en vane at lukke toiletbrættet…

Jeg vil anbefale, at du holder katten inden døre i minimum en måneds tid. Gerne længere hvis det er en yngre killing. I starten kan du tage killingen med udenfor i sele, indtil den kender området. Killinger er ikke udstyret med GPS og skal ikke ret langt væk, før de ikke længere kan dufte, høre eller se nogle af de kendetegn, der viser vejen hjem.

 

Leg og samspil

Kan man opdrage på en kat? Ja, man kan i al fald godt lære den nogle gode vaner ved at rose den og give godbidder, når den kommer, hører efter osv. Katte elsker at lege, og det udvikler deres muskulatur og balance, gør dem hurtige, modige og stærke. Det er vigtigt at forstå at leg er en væsentlig del af din dagligdag med katten. Især indekatte har behov for, via leg at få dækket sine instinkter for jagtadfærd og få brændt overskydende energi af. Et frit liv vil for en kat betyde mange timer med jagt for at få nok byttedyr til at dække sit behov for føde. En kat i et ustimuleret indemiljø vil ofte sove sin dag væk. Det betyder ikke, at katten ikke kan få et godt og givende liv som indekat, men vi er som ejere ansvarlige for, at katten aktiveres rigtigt for at undgå adfærdsproblemer. Kunsten består i at finde det rette legetøj/aktivering til den individuelle kat. Daglige perioder med leg, klatremiljøer fra gulv til loft og løsning af”opgaver” såsom at skulle finde godbidder, kan give begge parter vejen til et bedre katteliv.

 

Klikkertræning kan for nogle være en rigtig god ide, selvom det kræver en indsats fra både ejer og kat.

 Der er mange positive aspekter ved at træne sin kat. Man får på en sjov og givende måde dækket nogle af kattens behov for at bruge sin hjerne og krop, og især indekatte vil have gavn af den ekstra stimulans. Man vil kunne mærke katten blive gladere, mere aktiv og velafbalancerede. Som ejer vil man også kunne mærke at man får en bedre forståelse af kattens væsen og tilknytning til sin kat. Selvfølgelig, katte er vidt forskellige, nogle er meget lærenemme – andre følger blot deres naturlige behov og instinkter J

En typisk fejl er at vi ofte tillægger vores katte menneskelige egenskaber og derfor misforstår deres reaktioner. Katten er et dyr – og den har trods årtusinders domesticering bevaret rigtigt mange vilddyrs instinkter.

 

 

Kattearter – et væld af forskellighed

Om katten er en racekat, en almindelig huskat eller en skøn blanding – alle katte har sin egen ”personlighed”, væremåde og temperament. Racekatte, ligesom racehunde, er blevet selekteret efter forskellige udseende og temperamenter – men vær forberedt på, at der findes individuelle forskelle, også indenfor de forskellige racer. Sæt dig evt. med en stor kattebog og læs om de forskellige kattearter og deres karakteristika, hvis du gerne vil pejle dig ind på, hvilken kat der vil passe godt hjemme hos jer. Derefter  kan det anbefales at besøge Kattens Værn, katteudstillinger og opdrættere af den valgte race inden man tager helt stilling til hvilken type kat, man gerne vil have.

Vi rådgiver gerne om køb af kat, enten til katteaften eller til konsultation.

 

HOME

Priser

Pia Bisgaard

 Kattens ni liv

Ny katteejer – glæd dig!

Er det første gang, du skal have kat? Så sidder du sikkert med en masse spørgsmål. Her får du lidt input, så du kan komme i godt i gang. Måske er du allerede faldet for en kat, der skal være din – eller måske er du stadig i gang med at overveje, hvilken type kat, der vil passe godt til dig?

 

Hvorfor kat?

Tænk over, hvad du ønsker dig af en kat. Så ved du lidt mere om, hvad du skal gå efter. Glæder du dig til at have selskab, sidde og hygge roligt om aftenen med katten i sofaen? Eller skal ungerne have en glad lille legekammerat, der er med på en masse sjov? Tænker du på at anskaffe dig to katte fra starten af, så de har hinandens selskab, mens du er på arbejde? Har du andre dyr i forvejen? Kom gerne forbi og få en kompetent rådgivning, før du vælger kat.

Vi afholder jævnligt lærerige katte-aftener, både for nye og for erfarne katteejere.